ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Успешно премина семинарът за психологическа помощ

снимки Незабравка Асенова

През този уикенд в хотел „Русалка“ в Пловдив се проведе за втори път семинар „Психологическите методи – начин за самопомощ”. На него присъстваха около 60 пациенти с редки болести или членове на техните семейства.

Целта на семинара беше да представи различни методи, с които болните и близките им могат да противодействат на стреса от живот с рядко заболяване.

Лектори бяха Мадлен Алгафари, която коментира позитивните мисли и формули като начин за лечение  на тялото и духа. Ценка Местанска представи метода ТЕС, а Калина Митева представи своите виждания на духовен консултант. Във втория ден от семинара Мариета Игаренска повдигна духа на присъстващите със своята йога на смеха.

За своята активна организационна дейност, посветена на пропагандиране проблемите на хората с редки болести, специална награда получи Йорданка Петкова от Асоциацията на хората с наследствен ангиоедем.

Част от присъстващите приложиха свой метод за борба със стреса, като излязоха да посрещнат изгрева сред красотата и тишината на Стария град.

В края на семинара присъстващите пациенти обсъдиха текущите проблеми с протоколите за отпускане на лекарства за редки болести и се разделиха с позитивни очаквания за по-добър живот и грижа.