ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Семинарът в Пловдив сближи членовете на НАХРБ

На 29 и 30 март в хотел „Русалка“ Пловдив за пореден път се проведе психологичен семинар, който представи различни методи за самопомощ и подобряване на качеството на живот на семействата, в които има страдащи от редки болести. В него се включиха около 60 пациенти и членове на техните семейства.

Срещата беше открита от председателя на НАХРБ Владимир Томов.

Неда Терзиева говори за аурата и как тя отразява здравословното състояние на организма. Желаещите можеха да сканират и видят своята аура на екрана на компютъра.

Валя Лунгарова коментира блокажите на биоенергията в тялото и как повлияват на здравето.

Д-р Ценка Местанска беше позната на пациентите от предишните семинари. Тя отново говори за метода ТЕС и влиянието му върху имунната система.

Татяна Рачева изнесе лекция за метода на Луиз Хей

Пациентите бяха запознати и с принципите на здравословното хранене и възможностите му да влияе върху здравето.

Вечерта завърши с изпълнение на единствения дервиш в България Васил Тосев.

Вторият ден от семинара беше посветен на темата „Как да съобщим на детето си диагнозата- рядко заболяване и начини за стимулиране на самостоятелност при ежедневните му терапии” водена от психолога Мадлен Алгафари.

Семинарът беше чудесен повод за разговори между пациентите и семействата им. Този вид срещи винаги действат зареждащо, защото човек вижда, че не е сам, а е част от сплотена  група, която го разбира и подкрепя.