ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Детската клиника на УМБАЛ „Св.Марина“ Варна ви кани на Дни на отворени врати

От 6 до 9 ноември 2013 г. Катедрата по педиатрия и медицинска генетика при Медицински университет – Варна ще отбележи своя 50-годишен юбилей.

На 6, 7 и 8 ноември в специализираните клиники по детски болести на УМБАЛ „Св. Марина“ Варна ще се проведат Дни на отворени врати, където гражданите и гостите на Варна ще имат възможността да се запознаят със съвременните достижения на педиатричната практика и наука и да разговарят по интересуващи ги здравни теми с различни детски специалисти.

Ако сте представител на пациентските организации или родител на дете с рядко или хронично заболяване,  заповядайте в четвъртък, 7 ноември от 10:00 до 13:00 ч. в детската клиника. Ще бъде прожектиран филм за нея, а лекарите ще представят дейността на детските клиники.

На презентацията са поканени и дарителите от „Корпоративна банка“ и „Девня Цимент“, благодарение на които в Клиниката по педиатрия от година работи психолог. Скоро по проекта за подпомагане на деца с редки заболявания ще започнат работа и физиотерапевт и диетолог.

Поредицата от събития ще продължи до края на седмицата.

На 6 ноември, сряда в 12:00 ч.  в болницата ще бъде открит Център за комплексно лечение на хемофилия и таласемия.

 

 

Центърът ще разполага с уникални за България възможности за диагностика, лечение и проследяване на болните, с дневен стационар и нов електронен регистър на  пациентите. В новия Център грижата за болните от хемофилия и таласемия ще премине на ново, още по-високо ниво.