ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

В Белград започва Четвъртата югоизточна конференция за муковисцидоза

За четвърти път CF Europe организира Югоизточна конференция за муковисцидоза, която започва утре в Белград.

В конференцията ще участват и представителите на Асоциация „Муковисцидоза“ България – Валентина Филипова, Румяна Михова, Антон Алексиев и Мила Манева. Към тях ще се присъединят и медицинските специалисти от УМБАЛ „Св.Марина“ Варна – Калоян Куков, психолог и Емилия Стойкова, физиотерапевт, които работят с пациенти с муковисцидоза. Целта е  да научат още повече за заболяването и възможностите за повлияване на страдащите от него и да се запознаят със съвременната европейска практика в грижата за пациентите с МВ.

Конференцията цели да:

Повиши знанията за муковисцидозата (за заболяването, лечението, превенцията и организирането на качествена грижа, съгласно Европейския стандарт), за да се подобри грижата за пациентите с МВ в региона.

Изгради мрежи от хора, които се грижат за болни от МВ: пациенти и техните организации и медицинските специалисти, като мрежите са трансдисциплинарни и трансгранични.

Натрупа капацитет, информираност и лобиране за по-добър достъп до грижа: за да могат по-голям брой пациенти да получат правилна диагноза, грижа и лечение посредством уъркшопи за пациентските представители, страдащите от заболяването/семействата и професионалистите, в контакт с властите.

Повече информация за Четвъртата югоизточна конференция по муковисцидоза и нейната програма можете да намерите на сайта на CF Europe.