Home НОВИНИ Шумен отбеляза Деня на хората с редки болести

Шумен отбеляза Деня на хората с редки болести

258
0

Шумен отбеляза Международния ден на хората с редки болести, който се отбелязва днес, на 29 февруари. Балони в небето и нова тематична пейка по пешеходната зона бяха част от инициативите.
Възпитаници на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в Шумен с песни и балони се включиха в инициативите за Деня на хората с редки болести, а на пешеходната зона, в близост до сградата на общината бе поставена пейка с тематично послания.
”Денят на редките болести е глобално координирано движение за редките болести, което работи за равенство в социалните възможности, в здравеопазването и достъп до диагностика и терапия за хора, живеещи с рядко заболяване”, каза Петинка Банова – Алианс на хората с редки заболявания.
От Алианса връчиха грамота на кмета на Шумен проф. Христо Христов в знак на благодарност за приноса на местната администрация в решаване на проблемите на хората засегнати от редки болести.
”Община Шумен е неотменно до вас и винаги ще подкрепя инициативите на националния Алианс на хората с редки болести. Ние ще направим всичко възможно, вие да се почувствате като едни от нас и за напред социалната сфера, която е приоритетна в дейността на община Шумен ще докаже именно това”, каза проф. Христо Христов.
Международният ден на хората с редки болести се отбелязва за 17-и път, а децата от Центъра пуснаха в небето над града и разноцветни балони, тъй като тази година мотото на инициативите е „Споделете своите цветове“.

Източник: https://tvshumen.bg