Home НОВИНИ Подуване на крайниците и лицето може да е ангиоедем, а не алергия

Подуване на крайниците и лицето може да е ангиоедем, а не алергия

105
0

„Заедно за по-добър живот” е мотото, под което Асоциация НАЕ ще отбележи с подкрепящи снимки от приятели днешния международен ден на хората с рядката диагноза наследствен ангиоедем.

Асоциация НАЕ посвещава отбелязването на този важен световен информационен ден  на лекарите и изказва своите благодарности за подкрепата им през всичките тези години, съобщават от там. Вече 15 години организацията не спира информационните си дейности и увеличава своите привърженици за каузата.

Ако вие или ваш близък страдате от периодични отоци по тялото без установена причина и неповлияващи се от противоалергична терапия, е възможно да страдате от придобит или наследствен ангиоедем. Асоциация НАЕ ще ви помогне да получите бързо диагностициране при правилните специалисти, както и адекватно лечение, отбелязват от Асоциацията. Въпреки че диагнозата нарушава качеството на живот на болните и им създава физически и психически дискомфорт, заедно проблемите могат да се преодоляват, уверяват от там и призовават обществото за съпричастност и подкрепа.

Наследственият ангиоедем засяга 1 на 50 000 души. У нас има регистрирани под 100 пациенти, но се смята, че поне още толкова не са диагностицирани. Най-често засегнатите области на тялото са подуване на крайниците, лицето, чревния тракт и дихателните пътища, като често тези пристъпи се бъркат с алергия. Симптомите на това рядко генетично заболяване обикновено започват в детска възраст и се влошават по време на пубертета, като и честотата на пристъпите се повишава през този период от живота.

Previous articleБългария продължава да е длъжник на гражданите си
Next articleПосещение на Епископската базилика Филипополис