Home НОВИНИ НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС НА ХОРА С РЕДКИ БОЛЕСТИ ОРГАНИЗИРА ЗА ОСМИ ПЪТ...

НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС НА ХОРА С РЕДКИ БОЛЕСТИ ОРГАНИЗИРА ЗА ОСМИ ПЪТ СЕМИНАР ПО РЕДКИ БОЛЕСТИ В ГРАД РУСЕ ПОД НАДСЛОВ „ЗНАНИЕТО Е СИЛА“

340
0

На 24.10.2022г. Русенския университет „Ангел Кънчев“ бе домакин на събитие, което цели да постави фокуса върху редките болести и хората засегнати от тях. В корпус 2, бе проведе семинар по редки болести. Организатор на събитието е „Национален алианс на хората с редки болести“, Асоциацията на хората с коагулопатии, катедра „Здравни грижи“ и професионален клуб „Здраве“ към Русенския университет.
На срещата присъстваха: председателят на НАХРБ г-н Владимир Томов, плувецът – рекордьор Теодор Цветков, специалисти в областта на редките болести, лекари, преподаватели, както и студенти от медицинските специалности на Университета.
Непосредствено преди семинара, плувецът-рекордьор Теодор Цветков изнесе вдъхновяваща лекция. Семинара бе открит от председателя на НАХРБ г-н Владимир Томов, с мотивационна реч, а гост-лекторите от УМБАЛ „Света Марина“ -гр. Варна, гр. Търговище и водещи психолози, запознаха присъстващите с проблемите на лечението, медицинската рехабилитация и социалната адаптация на пациентите и техните семейства.
С почетни грамоти бяха отличени Ректора на Университета, организаторите на събието и лекторите.
В семинара присъстваха 157 души, които взеха активно участие в презентациите и последвалите интересни дискусии.