Home НОВИНИ Коледно тържество на децата, подпомогнати от „Фонд за лечение на деца“

Коледно тържество на децата, подпомогнати от „Фонд за лечение на деца“

153
0

Днес във Военния клуб се проведе коледно тържество на децата, получили финансиране от „Фонд за лечение на деца“, организирано от Министерството на здравеопазването.

През тази година общо 715 деца са получили лечение на стойност над 10 млн. лева. Такъв ще остане бюджетът на Фонда и през следващата година. Очаква се лечението в европейски клиники да стане по-евтино, благодарение на изградените връзки и използването на европейските формуляри за оказване на медицинска помощ в друга страна.

Сред гостите на тържеството беше и 5-годишната Атидже, страдаща от мукополизахаридоза, която отскоро получава необходимата терапия. През тази година бяха отпуснати 4 млн. лева за лечение на децата с тази диагноза.

Председателят на НАХРБ Владимир Томов връчи специални благодарствени грамоти на министъра на здравеопазването Десислава Атанасова и на председателя на Фонда за лечение на деца Павел Александров за оказаната от тях подкрепа на децата, страдащи от редки заболявания.

Гост на тържеството беше и премиерът г-н Бойко Борисов, който поздрави присъстващите и отправи пожелания за здраве и окончателно излекуване.