Home НОВИНИ Психологическа помощ за пациенти с редки болести и техните близки

Психологическа помощ за пациенти с редки болести и техните близки

419
0

Диагнозата „рядко заболяване“ винаги носи шок на страдащия и близките му, а новото ежедневие допълнително натоварва психиката. Заболяването може да промени отношенията между съпрузите, да стресира родителите на пациента или да отблъсне част от приятелите, които той има. Както пациентите, така и техните близки имат нужда от психологическа подкрепа в различните етапи от болестта.

Ако страдате от рядко заболяване или имате дете с такова и сте от Варна или региона, можете да се възползвате от консултациите с д-р Калоян Куков – клиничен психолог. Психологичната помощ е безплатна.Телефон за записване за консултации в гр.Варна:  0889 324 216 Ваня Добрева

Специалистът оказва помощ за справяне с напрежението, стреса, страха, гнева, вината и помага на пациента да преодолее първоначалния шок и да продължи по пътя на своето самоосъзнаване и живот с болестта.  Близките на пациентите с редки заболявания също имат безплатната възможност да поговорят с професионалист за собствените си преживявания, свързани с болестта на техния роднина.

 

Кратко представяне на д-р Калоян Куков

Придобива докторска степен по клинична психология в Софийския университет, с разработка на тема „Клинико-психологични аспекти на дисфунционалните вярвания и копинг стратегии при пациенти със шизофрения”. Специализира клинична психология към Медицински университет гр. Варна. Работи към ДПБ „Успение богородично” и след това в МБАЛ „Света Марина”, където работи със хора с психични проблеми в психиатричните клиники, неврологичните клиники, както и в детско психиатрично отделение с деца с проблеми в поведението, емоциите и др. Има специализации в Медицински университет – София, Александровска болница, Болница „Св.Наум”. Специализира позитивна психотерапия, когнитивно-поведенческа психотерапия, психотерапевтични интервенции при някои психични разстройства, посттравматично стресово разстройство, паническо разстройство, фобийни разстройства и др. Има международни специализации за работа с деца при водещи английски (проф. П.Салкоскис) и американски психотерапевти (проф. Т. Оландик, проф. Кр. Еспозито-Смит и др.). Професионалните интереси са предимно в психодиагностиката, консултирането и терапията в детска възраст и при възрастни.