Home НОВИНИ Ден на редките болести 2014 – Сандански

Ден на редките болести 2014 – Сандански

7
0

За втора поредна година Сандански отбеляза Деня на редките болести, редом с по-големите градове на България.

Денят започна с обширно интервю по местното радио „Гея“, в което координаторът на НАХРБ за града Емилия Пенева разказа за целта на събитията, за проблемите на хората, страдащи от рядка болест и възможностите за взаимопомощ. Събитията бяха отразени и от най-четения местен сайт Sandanski1.com.

Доброволците към НАХРБ раздадоха информационни материали и балони на служителите от Центъра за хора в неравностойно положение. А в парка се проведе състезание между децата от изнесен клас на помощно училище Благоевград към ДЦ „Св. Неделя“ и учениците от 3 клас на Първо основно училище „Климент Охридски“.

Учениците от Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев“ направиха голяма кампания за продажба на мартеници и само за два дни – 27 и 28 февруари, успяха да съберат сумата от 360 лв. за своя учителка с рядка болест. В минутите преди пускането на балоните, с много вълнение, те й поднесоха поздравителна картичка и събраните пари, като й пожелаха скорошно оздравяване.

Традиционното пускане на балоните на надеждата стана на площад „България“, където се събраха много ученици, учители и граждани. Подготовката се осъществи от учебна компания „Skylight“ на гимназия „Яне Сандански“. За втора година те прегръщат идеята за взаимопомощ и подпомагат дейността на Националния алианс на хората с редки болести в града.

Previous articleКакъв е хранителният статус на децата с муковисцидоза?
Next articleДен на редките болести 2014 – Стара Загора