Home НОВИНИ „Бъди солидарен, подари щастие“

„Бъди солидарен, подари щастие“

97
0

22 964 лв. набра за хората с редки болести кампанията „Бъди солидарен, подари щастие“, която се проведе в рамките на 16-ия Италиански фестивал на красотата под патронажа на генералния консул на Турция Джунейт Ювузджан.

Със средствата ще се основе Национален фонд в полза на Националния алианс на хората с редки болести, каза неговият председател Владимир Томов. Той обясни че, набирането на средствата е станало под егидата на Българския червен кръст – в запечатани прозрачни урни.

10 964 лв. бяха събрани чрез дарения на „Щанда на солидарността“ – първото събитие на кампанията „Бъди солидарен, подари щастие“.

„Щандът на солидарността“ работеше паралелно с останалите изложбени площи в на Италианския фестивал в Палата 2. На него се предлагаха луксозни козметични продукти, деликатеси и вина, предоставени безвъзмездно за кампанията от изложители и бизнес партньори на организаторите. Посетителите можеха да се сдобият с някоя от уникалните стоки срещу лични дарения в специални урни на БЧК, поставени на открито на щанда, припомниха организаторите.

На същия павилион посетителите можеха да си купят билет за 2 лева, за участие в томбола с 10 предметни награди и една екскурзия до Париж по време на Световното първенство за фризьори през ноември т. г.

Лица на благотворителната кампания бяха певицата Андреа, атрактивната Ели Кузмова от Биг Брадър Фемили, известната шоу и бизнес дама Нора Нова, актьорът Руслан Мъйнов и оперният певец Калуди Калудов. Като дарител в кампанията се включи и трикратният шампион по фризьорство на Италия Алесандро Янаконе. Стилистът предостави пълния си хонорар от участие в модните ревюта и програмата на форума

Второто събитие от благотворителната кампания „Бъди солидарен, подари щастие“ бе кръглата маса „Пациентските организации като фактор за формиране на здравна политика“.  Партньори на проявата бяха Община Пловдив и Областна администрация – Пловдив.

Специален гост на кръглата маса бе италианският депутат г-жа Мариела Бочардо – член на Комисията за социални дейности към Италианския парламент, член на парламентарната комисия за децата, член на Комитета за малцинствата, член на партия „Народ на свободата“ („Il Popolo della Libertà“) и зам.-областен координатор за област Ломбардия на политическата сила. Г-жа Бочардо също се присъедини към кампанията с лично финансово дарение.

По нейна инициатива на 28 февруари 2011 г. ще се организира нова среща – този път между италианското и българското здравни министерства. На нея ще се обсъждат спешни мерки за подобряване на условията и механизмите за лечение на хората с редки болести.

На финала на Италианския фестивал на красотата и прическата, който се проведе от 28 до 31 октомври, представител на БЧК разчупи печатите на урните с дарения, за да бъдат пресметнати приходите. Сумата 10 964 лв. ще бъде внесена днес от червенокръстката организация по сметка на Националния алианс на хората с редки болести, потвърдиха от там.

(C) Plovdiv24.bg | Източник:http://news.plovdiv24.bg/203301.html#ixzz29ka7peLP

Next articleВладимир Томов: “500 000 българи с редки заболявания са оставени на произвола на съдбата”