Home НОВИНИ Благотворителен концерт в Плевен за децата с Мукополизахаридоза

Благотворителен концерт в Плевен за децата с Мукополизахаридоза

127
0

Асоциацията на студентите-медици – Плевен,

с подкрепата на НАХРБ и Асоциация „Пулмонална хипертония“

Ви кани на

Благотворителен концерт за децата, болни от Мукополизахаридоза

3 октомври 2013

21:00 ч.

Плевен, Бар „Камелия“, хотел „Ростов“

 В България има 5 деца, болни от рядкото заболяване Мукополизахаридоза. Заболяването се причинява от мутации, които причиняват недостатъчно разграждане на  глюкозаминогликаните (мукополизахариди). Неразградените адекватно мукополизахариди се натрупват в клетките и увреждат всички жизнено важни органи – сърце, черен дроб, слезка; нарушават се слухът, зрението, зъбите, кожата, появяват се ставни изменения и в много случаи се засяга централната нервна система.

За съжаление, има открито и регистрирано лечение само за три от типовете Мукополизахаридоза. Дори когато се лекуват, за пациентите е изключително важно да провеждат адекватна физиотерапия поне два пъти в седмицата, за повлияване на ставните проблеми, които възникват при тези деца.

Помогнете ни да съберем средства за физиотерапия за тези деца!

За вашето добро настроение ще се погрижат група Ice Cream и Спенс.

Нека заедно дарим надежда на тези деца и техните семейства. Нека им покажем, че те не са сами в борбата срещу това заболяване.

ТЕ НОСЯТ СВОЯТА СЪДБА С ДОСТОЙНСТВО. ТЕЛАТА ИМ СА МАЛКИ, НО КУРАЖЪТ ИМ Е ОГРОМЕН!

Билети можете да закупите всеки делничен ден пред Медицински Университет Плевен, между 12:00 и 14:00ч. Цената на билетите е 10 и 15 лв. Цялата сума отива за каузата.