Home НОВИНИ Церемонията на фондация Сошъл фючър и Jamba за връчване на годишните награди...

Церемонията на фондация Сошъл фючър и Jamba за връчване на годишните награди „Агент на промяната“ за 2023

267
0

Церемонията на фондация Сошъл фючър и Jamba за връчване на годишните награди „Агент на промяната“ за 2023 г. Събитието се проведе на 30.11.2023 г.

Националният алианс на хората с редки болести (НАХРБ) спечели първо място в категорията КАУЗА. На място на церемонията присъстваше господин Владимир Томов в качеството си на председател на НАХРБ, който е и един от основните двигатели на алианса вече 17 години.

НАХРБ се бори за правата на всеки отделен пациент с рядко заболяване, за да стане той видим за социалната и здравната системи.

НАХРБ е най-старата и към момента най-активната организация на хора с различни редки заболявания в България, обединяваща над 15 пациентски организации (всяка с фокус отделно рядко заболяване). НАХРБ е съорганизатор на годишната конференция за редки болести, провеждана в Пловдив, а целогодишно организира семинари в цялата страна, с медицинска насоченост и с фокус групи млади студенти и специализанти. НАХРБ дава работа на няколко души с увреждания и/ или с редки заболявания, като организацията обгрижва пациенти от цяла България с помощ с информация по телефона или по имейл, или дори лично на място по време на различни събития. НАХРБ участва и във видеа с историите на различни пациенти като част от различни информационни камапании, най-новата от която е „Невидимият град“.

Това признание е безценно не само заради изключително ерудираното жури и компанията, в която се проведе церемонията с огромна конкуренция от социалнозначими каузи, които всеки ден с малки стъпки променят света и конкретно средата в България, но и защото е в името на извоюване и опазване на правата на всички пациенти с редки заболявания – деца и възрастни.