Home НОВИНИ 28 февруари Световния ден на редки болести Червен кръст – Силистра

28 февруари Световния ден на редки болести Червен кръст – Силистра

212
0

На 28 февруари 2023 г., организациите на пациентите с редки заболявания за пореден път отбелязват Световния ден на редки болести. В инициативата се включиха и доброволците от Български младежки Червен кръст – Силистра.

Младежите посетиха училищата в областния град и заедно с тях отбелязаха деня – информационни материали, постери, балони и знаменца, бяха раздадени на учениците от ОУ „Кирил и Методий“, ОУ „Иван Вазов“ и ПМГ „Св. Климент Охридски“. Голяма част от материалите ни бяха предоставени от Сдружение национален алианс на хора с редки болести, които са дългогодишен наш партньор.

Доброто познаване на редките болести от страна на медиците води до по-точна и навременна диагноза и включване в адекватен терапевтичен режим на засегнатия. Обществото също следва да познава редките болести и да бъде съпричастно към проблемите на хората с редки болести, тъй като те започват да живеят в изолация и самота.

Previous articleЗа поредна година ОУ „Васил Левски“ село Коритен общ. Добрич отбелява ден на редките болести
Next articleЗам.-министър Странски: Още 107 нови заболявания бяха добавени в списъка на редките болести през м. ноември 2022 г.