Home НОВИНИ Лекар на годината за 2022г. станаха доц. д-р Велина Гергелчева и д-р...

Лекар на годината за 2022г. станаха доц. д-р Велина Гергелчева и д-р Евгения Вучева

1534
0

След две годишно прекъсване тази година екипът на медицински комплекс „Софиямед“ се събра на стилно парти в зала „София“ на хотел „Маринела“, за да изпрати 2022г. в радостно очакване на новата 2023г. Краят на годината стана повод да отбележим с гордост постигнатите успехи и да наградим отличилите се през годината.

„Приключваме 2022г. като най-голямата болница в София- с увеличен пациентопоток, с един от най-големите и успешни колективи. Затова успяхме да се справим през пандемията, не се уплашихме, втурнахме се с главата напред. Успехът се дължи на вас. Посрещаме 2023г. с увеличена леглова база и болница, която ще предлага всички здравни услуги на своите пациенти“, съобщи собственикът на „Софиямед“ д-р Михаил Тиков. За поредна година доказахме, че качеството на медицинското обслужване се постига с професионализъм и всеотдайност в работата.

Управителят на УМБАЛ „Софиямед“ д-р Йордан Пелев отправи по-лични пожелания към екипа на медицинския комплекс като пожела здраве и любов за тях и семействата им, близките и приятелите им.

„Нека новата 2023г. бъде благодатна, спокойна и щастлива“, пожела д-р Пелев.

Той участва и във връчването на тазгодишните награди за професионални постижения. За проявената всеотдайност в работата, за поддържане на високото качество на предоставените услуги и за приноса в утвърждаването на УМБАЛ „Софиямед“ като едно от най-успешните здравни заведения в страната отличия получиха лекари и медицински специалисти в няколко категории.

Малко преди връчването им със специални благодарности към екипите на 1 линия, ангажирани с диагностиката и лечението на пациенти с ковид, се включиха д-р Весела Хинкова от Клиника по неврохирургия и д-р Раденко Стаменов от Спешно отделение. Двамата благодариха на колегите си за това, че буквално са спасили живота им със своя професионализъм и отдаденост.

Специализант на годината стана д-р Лилия Цветкашка от Отделението по гастроентерология, а Медицинска сестра на годината – Тоня Лакова от Клиниката по съдова хирургия. Наградата й бе връчена от главната медицинска сестра на УМБАЛ „Софиямед“ Магдалена Серафимова.

Лекар на 2022г. стана доц. д-р Велина Гергелчева, д.м., началник на Клиниката по неврология в лечебното заведение. Отличието й беше връчено заради проявения висок професионализъм и себеотрицание, за достойното поведение в името на здравето и живота на пациентите, лично от управителя на лечебното заведение.

„Приемам наградата от името на екипа на Клиниката по неврология, защото медицината е екипна дейност. Благодаря за подкрепата и условията, да можем да работим по възможно най-добрия начин“, каза доц. Гергелчева.

В рамките на събитието бяха връчени и специални отличия от ДКЦ „Софиямед“ и ДКЦ „Софиямед“–Люлин.

„Благодаря ви за неуморната работа, отдадеността и високия ви професионализъм“, каза д-р Тинка Данчева, управител на ДКЦ „Софиямед“, като заедно с управителя на ДКЦ „Софиямед“–Люлин д-р Мариета Райкова връчиха призове в категорията „Екип на годината“ на Образна диагностика.

Грамотите получиха началника на Звеното д-р Радослав Петков, както и д-р Борислав  Кочмаларски от екипа в Люлин.

Отличията „Медицинска сестра на 2022г.“ и „Регистратор на годината“ бяха лично връчени от д-р Мариета Райкова, която благодари на екипа на ДКЦ „Софиямед“-Люлин за всеотдайната им работа като част от голямата структура на „Софиямед“.

С грамота за „Медицинска сестра на 2022г.“ бе отличена Мая Стефанова, а „Регистратор на годината“ стана Йорданка Христова.

С приз „Лекар на 2022г.“ на ДКЦ „Софиямед“ бе отличена д-р Евгения Вучева от Клинична лаборатория.

„Благодаря за доверието и признанието на всички от екипа, които се раздават 24/7“, каза тя.

Със специален поздрав към всички присъстващи по време на събитието се  включи и Зорница Павлова от Клиниката по кардиология, която изпълни трогателната българска фолклорна песен „Лале ли си, зюмбюл ли си“.

Специални гости на корпоративния празник бяха Графа и Михаела Филева, а водещ на събитието традиционно беше началникът на Спешно отделение в УМБАЛ „Софиямед“ д-р Иван Христов.

Мениджмънтът на медицински комплекс „Софиямед“ пожела на всички свои служители много здраве и светло посрещане на Коледните и Новогодишни празници.