ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Община Враца се присъедини към кампанията за повече осведоменост за редките болести


 Сградата на община Враца грейна в разноцветни светлини тази вечер като знак за съпричастност и присъединяване към информационната кампания за редките болести в България, видя репортер на БТА.

Днес, когато се отбелязва Международният ден на редките болести, във Враца деца и младежи участваха в информационна кампания, организирана от Областния информационен център в партньорство с Регионалната библиотека „Христо Ботев“. Директорът на регионалната библиотека Силвия Павлова прочете онлайн приказката „История на приятелството“ на деца от детска градина.

В приказката се разказва за милионите деца с редки болести, че те могат да бъдат различни и как и защо трябва да приемаме тяхната „различност“, обясни Цвети Иванова от Областния информационен център.

В църквата „Свети Николай“ бе отслужен молебен за хората с редки болести и тези, които ги подкрепят, а след това младежи с високо дигнати ръце и пускане на разноцветни балони на централния площад на града се присъединиха към инициативата в тяхна подкрепа, която се провежда в този час в целия свят. През целия ден доброволци раздаваха в обществения транспорт и по улиците брошури и информационни материали, посветени на редките болести.