Home НОВИНИ Домът на културата грейва в цветовете на дъгата за Деня на хората...

Домът на културата грейва в цветовете на дъгата за Деня на хората с редки болести

2
0

Домът на културата „Борис Христов“ ще светне тази вечер в 19:00 ч. в различни цветове в знак на съпричастност към хората с редките болести. За поредна година Община Пловдив ще отбележи Световния ден на редките болести, който официално се отбелязва на 29 февруари, когато годината е високосна. Датата е избрана неслучайно, защото също като редките болести не се среща често.

По традиция всяка година в Деня на редките болести разноцветни балони, символизиращи хилядите различни диагнози в света, политат в небето над Пловдив. Тази година те бяха пуснати от децата от Професионална гимназия по хранителни технологии и техника в парк „Йордан Ковачев“ в кв. „Кючук Париж“. За днешния ден Община Пловдив бе планирала в парка да бъдат засадени дръвчета, но поради неблагоприятните метеорологични условия събитието ще се проведе на 9 март.

В допълнение към двете инициативи – триметров флаг, на който с цветни букви е изписано „Световен ден на редките болести“, е провесен на една от общинските сгради в града. Минувачите ще го видят, ако вдигнат поглед към сградата на ул. „Райко Даскалов“ 2,  точно над „Банка ДСК“. Флагът е осигурен от Националната пациентска организация с идеята редките заболявания в България да стават все по-разпознаваеми, а хората, засегнати от тях – все „по-видими“ за обществото.

Източник: marica.bg

Previous articleОбщина Стара Загора отбелязва Световния ден на редките болести
Next articleОбщина Благоевград отбелязва Международния ден на редките болести