Home НОВИНИ Обучителен семинар на тема: „НАЧИНИ ЗА САМОПОМОЩ, ЗА ПОДОБРЯВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА...

Обучителен семинар на тема: „НАЧИНИ ЗА САМОПОМОЩ, ЗА ПОДОБРЯВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ НА ХОРАТА С РЕДКИ БОЛЕСТИ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА“

752
0

НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС НА ХОРА С РЕДКИ БОЛЕСТИ

ОРГАНИЗИРА

Обучителен семинар на тема:

„НАЧИНИ ЗА САМОПОМОЩ, ЗА ПОДОБРЯВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ НА ХОРАТА С РЕДКИ БОЛЕСТИ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА“
28 – 29 март 2020 г., хотел „Русалка“ гр. Пловдив

ПРОГРАМА
28 март /събота/

09:30 – 10:00 ч. Регистрация на участниците
10:00 – 10:20 ч. Откриване
10:30 – 11:00 ч. “ Биоенерготерапията ” -Марин Минчев

11:00 – 11:30 ч. „Стреса от диагнозата и влиянието му на имунната система”
д-р Мария Ивановска

12:00 – 13:30 ч. Обяд и почивка
13.30 – 14:00 ч. „Психофизически практики за сила, здраве и имунитет” – Лана Петкова
14:00 – 14:30 ч. „Самовнушението – път към здравето” – Иван Тричков
20:00 ч. Вечеря
20:30 ч. Музикално–развлекателна програма

29 март /неделя/
07:00 – 09:30 ч. Закуска

10:00 – 11:30 ч.

11:30 – 14:00ч. Среща-разговор на участващите хора с редки болести в
семинара
Посещение и пикник на Араповския манастир „Света Неделя”

За допълнителна информация и записване:
ЙОРДАНКА ПЕТКОВА – GSM 0878518267; nae_08@abv.bg
ПОЛИНА МИЛУШЕВА – GSM 0887999928; 0878317298; pmilusheva@abv.bg

КРАТКА ВИЗИТКА НА ЛЕКТОРИТЕ

Марин Минчев

След дълги години отдаден на мисията си в чужбина, биоенерготерапевтът Марин Минчев се завръща на родна земя, за да помага в лечението на уж нелечими проблеми.
Както е известно, биоенергията може да помогне при всички видове заболявания, с изключение на рак – ортопедични проблеми, свързани с гръб, гръбначен стълб, стави, мускули, както и главоболие, депресия и др.
Дарбата на българския терапевт го е прославила в цяла Европа – Швеция, където е работил в частна клиника за ставни проблеми, Германия, Испания, Франция, както и Турция. Националният ни отбор по борба, както и футболисти, са се доверили на златните ръце на Марин Минчев.
„Преди много години започнах да се занимавам с терапия – и то заради тежко заболяване, което имах. Не можех да ставам от леглото. Започнах с молитви към Бог и в един момент той ми каза: Сега аз ще ти помогна, но после ти ще помагаш на другите. Така започнах да помагам първо на близки и приятели“, споделя терапевтът, който направи серия от познавателни видеа в страницата си в социалните мрежи.
Лана Петкова

Лана Петкова е професионален преподавател по йога и пилатес, и масажист. Занимава се с йога от раждането си. Ученичка е на един от основоположниците на йога движението в Украйна – Марк Аврутин. От 19 години работи като професионален инструктор, от 2003 води занимания в СК “Тотал Спорт”. Завършила е магистърска степен по Спорт и спортен мениджмънт към ПУ “Паисий Хилендарски”.
На база дългогодишния си опит, Лана разработва свой собствен метод на преподаване – Ланетика (www.lanetika.info). Ланетика е метод за психофизическа тренировка въз основа на йога, интелигентна гимнастика на тялото и ума за хора с интелект.
Методът се развива през 15-те години на преподаване на двигателните практики в България от Лана Петкова, съобразен е с особеностите на възприятието , начина на живот, физическата подготовка и психическата нагласа на хората , както и личен опит на преподавателя за развитието на тялото с проблеми в опорно-двигателния апарат.
Едночасовият комплекс се базира върху основните принципи , формулирани от Джозеф Пилатес, неговите класически упражнения, разнообразени с безброй варианти на движението и величината на амплитудата им, както и с принципите на класическата йога и йогийското дишане и движение, принципа на системност и последователност в упражненията, от лесното към по-трудното, когато всяко следващо упражнение е подготвено от предишното. Упражненията пряко въздействат на нервната, сърдечно-съдова, лимфната и ендокринната системи.
Лана предлага и индивидуални занимания на хора със специфични здравословни проблеми.

Д-р Мария Ивановска

Д-р Мария Ивановска е родена в град Куманово, Северна Македония. Идва в Пловдив през 2006 г., когато е приета като студент в Медицинския университет. След завършване на образованието си една година работи като общопрактикуващ лекар в родния град. А щом се отпуска място за докторант по клинична имунология, се явява на конкурса и през 2014 г. отново се връща като редовен докторант към Катедрата по микробиология на МУ-Пловдив. През 2016 г. печели конкурс и за асистент в същата катедра, а през 2017 г. – като лекар специализант към УМБАЛ „Св. Георги”.
„Имунологията е такава наука, която с всеки изминал ден се развива все повече. Още като студент ми беше интересно да разбера механизмите на някои заболявания. И все още тръпката е тази – постоянно се намира нещо ново, нови рецептори, клетки, и много хора търсят спасение в медикаменти точно в имунологията”, разказва тя.
Като асистент по клинична имунология, преподава на български и английски език, занимава се с научна дейност, работи и като лекар-специализант към УМБАЛ „Св. Георги” – Пловдив. Изследванията на кръв от пациенти със СПИН и периферна венозна кръв на хора, които искат да си проследят имунната реактивност, т. нар. имунофенотипизиране или имунен статус, са сред ежедневните й задължения в лабораторията. Затова е добре хората да знаят, че съществуват такива тестове за определяне броя и функцията на имунните клетки”, посочва медикът.

Иван Савов Тричков – психолог
Образование: Магистър консултативна психология ПУ”Паисй Хилендарски”
Обучение: Специализант в Международна академия за развитие на културата и науката-Лугано,Швейцария в
Асоциация Westdeutsche Akademie,Mulheim (D)
Следдипломна специализация по аналитична психотерапия /Неорайхиански модел/- 4 годишен курс на обучение
Оказване на психо-социална подкрепа при бедствия,аварии и катастрофи.
Когнетивно-поведенческа терапия
Психодрама НЛП
Др. информация : Работил съм като психолог в ДДЛРГ,психолог към БЧК на телефон на доверието и ръководител на екип при оказване на психосоциална подкрепа при бедствия,аварии и катастрофи.Консултиране на жени жертви на насилие и трафик.Работа с деца и юноши с девиантно и деликвентно поведение.
Сфери на дейност: Невротични състояния , тревожност , фобии , панически разтройства, депресии , обсесивно-компулсивно разтроиство , сексуални проблеми , зависимости , справяне с стреса , постравматични разтройства , преодоляване на трудности в общуването , консултиране на семейства и двойки, консултиране на деца и юноши с емоционалнно-поведенчески и обучителни затруднения.