Home НОВИНИ „ПЪТ НА ПАЦИЕНТА“ с бързи отговори за здравето и правата ни

„ПЪТ НА ПАЦИЕНТА“ с бързи отговори за здравето и правата ни

152
0

Фондация “В помощ на здравето“ създаде нова секция за улеснение на всички здравноосигурени български граждани в първата у нас онлайн платформа за информираност за най-разпространените социално значими заболявания – Портал на пациента (https://www.portalnapacienta.bg/) .
Новата секция се казва „Път на пациента“ и включва ясна и точна информация по трите важни направления:
„Как да получа лекарствата си от НЗОК“

„ Какво получавате срещу здравните си вноски от НЗОК в болничната помощ“

„Какво получавате срещу здравните си вноски от НЗОК в извънболничната помощ“

Информацията е изготвена със съдействието на Националната здравноосигурителна каса и е написана на достъпен, ясен и точен език с подходящ дизайн и инфографики. Така всеки ще може да намери бързо отговор на въпросите, които касаят личното му здраве или на близките му хора. Има възможност за удобно сваляне на информацията и разпечатване на хартия.
За съжаление все още в българския пациент съществува недоверие към по-сериозно поднесената информация, често се прибягва до „самолечение“ и до различни недоказани методи. Лекарите не всякога могат да отделят достатъчно време, за да обяснят на всеки пациенти повече за заболяването и различните методи на лечение. Затова много хора прибягват до търсене на информация в интернет, която все още е доста непълна и често подвеждаща.
Портал на пациента (www.portalnapacienta.bg) беше създаден в края на 2018 година в отговор на липсата от адекватна, достъпно написана и проверена здравна информация на едно място в българската онлайн среда. Основната мисия на платформата е освен да информира и да позволи на пациентите да вземат обективно решение за избора на лечението си.
За допълнителна информация:
Елена Цонева – Папуджиева- ПР Експерт, PR Care
0878 865077, prcarebulgaria@gmail.com

Росяна Сотирова- ПР Експерт, PR Care
0897 921690, prcarebulgaria@gmail.com