Home НОВИНИ Книга посветена на чудеса и кауза

Книга посветена на чудеса и кауза

189
0

От детска възраст Йорданка Петкова страда от много рядката диагноза наследствен ангиоедем(НАЕ). С напредването на възрастта осъзнава сериозността на болестта и нейния живот се подчинява на „капризите й”.В семейството на Йорданка потърпевши от болестта са баба , леля ,баща (които вече не са между живите) и единия от синовете й. Трудностите и болката, с които се сблъсква през всичките години я кара да се отдаде на каузата за редките болести и най- вече наследствения ангиоедем.

Преди единадесет години заедно със пациенти и приятели основават Асоциация НАЕ и повеждат битка със системата. Успяват въпреки скъпоструващата терапия да убедят Министерството на здравеопазването и касата за сериозността на тази диагноза и високия й процент смъртност. До ден днешен не спират да се занимават с информираността на обществото и да се справят с препятствията и трудностите,които се изпречват пред болните.

Йорданка посвещава живота си в полза не само на хората с редки диагнози. Освен, че оглавява Асоциация НАЕ( наследствен ангиоедем) тя е и координатор на Националния алианс на хората с редки болести(НАХРБ) и представител на Конфедерация защита на здравето(КЗЗ) .
От няколко години приема за себе си и още една кауза:да събира и издава истински истории за чудеса, изцеления и мистики. Самата тя твърди, че не е писател, но странните случки с които се сблъсква и чува я провокират към тази нейна идея.

С книгата си „Малки разкази за чудеса и изцеления” съчетава двете си „любови”: диагнозата наследствен ангиоедем и Божиите чудеса,като двайсет процента от продажбата на всяка книга са за каузата на тази диагноза.

(можете да си поръчате книгата на тел. 0878 518267) или тук

Previous articleРепортаж: Защо НЗОК не може да поеме лечението на пациенти с редки болести
Next article„Аз страдам от НАЕ! Ще бъда по-силен с твоята подкрепа”