ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Алианса на хора с редки болести имам удоволствието да Ви покани на отбелязването на Деня на редките болести

ПОКАНА

Уважаеми колеги,

От името на Алианса на хора с редки болести имам удоволствието да Ви поканя на отбелязването на Деня на редките болести.

Инициативата ще бъде проведена в България с тематичен щанд с информационни материали, който ще бъде официално открит на 28.02.2019 г. (четвъртък), от 11:30 ч., във фоайето на Народното събрание (пл. „Народно събрание“ № 2).

В 20 града на страната Националният алианс на хора с редки болести ще реализира различни инициативи, свързани с информационни кампании, пациентски срещи и концерти. Денят ще бъде честван в целия свят (Европейския съюз, САЩ, Китай, Япония, Канада, Австралия, Бразилия и др.), като в един и същи час във всички страни ще бъдат пуснати балони в подкрепа на пациентите с редки болести.

В гр. София балоните ще бъде пуснати в 13:00 часа пред централния вход на Народното събрание.

На събитието ще присъстват д-р Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазването, народни представители, представители на Министерството на здравеопазването, Министерството на труда и социалната политика, Националната здравноосигурителна каса, Световната здравна организация, Владимир Томов, председател на Националния алианс на хора с редки болести, пациентски организации, водещи медицински специалисти.

Журналистите, които нямат пропуск за достъп до сградата на Народното събрание, могат да се свържат с Пресцентъра на Народно събрание на тел. 02/939 23 03 или на e-mail: press@parliament.bg, от където ще бъдат акредитирани.

Формуляр за временна акредитация можете да изтеглите от посочения линк: http://www.parliament.bg/pub/press/Formuliar_za_vremenna_akreditazia.pdf

За информация:
Ива Микова
PR Play Ltd.
+359 877 103 777