ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Информационна кампания във Враца

Информационна кампания съвместно с Националният алианс на хора с редки болести, Съюза на слепите и Община Враца бе организирана днес във Враца. Инициативата е свързана с отбелязване на 15 октомври – Ден на белия бастун. В сградата на община Враца бяха разположени щандове с информационни материали, като посетители от цяла Северна България имаха възможност да получат информация за дадено рядко заболяване или да се консултират относно проблеми със зрението.
Идеята е на Цвети Иванова, управител на Областния информационен център и има за цел да покаже, че хората с редки заболявания и тези със зрителни проблеми също са хора и имат нужда от внимание и грижи.
Скритото послание е да пазим зрението си, което е толкова важно. И го оценяваме едва, когато го загубим.
„Тази кампания донякъде е свързана с работата ми, но по-скоро съм тук на доброволни начала. Инициативата има предистория. През лятото бях ментор на един форум за млади хора. Проектът бе към Фабрика за идеи – „Бъди промяната“. И на нашия отбор се падна мисия да решим проблеми на слепите хора в община Враца, свързани с административното обслужване. И когато представях моята идея – за поставяне на един апарат в общината, обещах, че ще организирам съвместно с НАХРБ едно събитие в града. Така се случиха днес нещата. Предвиждам и организирането на друго събитие във Враца, конкретно за редките заболявания“, сподели Цвети Иванова.
Представители на събитието от НАХРБ бяха зам.-председателите на организацията Тодор Мангъров и Илиана Тонова. А щандът, на който те предлагаха информационни материали, бе посетен лично от кмета на Враца Калин Каменов.

 

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*