ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Светът отбелязва Международния ден на хората с увреждания


За някой датата 3 декември е поредната дата от годината. За мен е денят в който, се осъзнавам, че аз не съм здрав човек, колкото и да се правя на такъв. През годините се опитвам тази мисъл да я закопая много на дълбоко… от тази мисъл боли. Откакто се помня се боря за здраве и то все бяга от мен….
Днес 3 декември е международен ден за хората с увреждания. Той е денят, в който отправяме послание към всеки човек и към цялото общество, че хората с увреждания не са различни – те са част от нас.
Никой не е застрахован, че един ден няма да седне в количка .
Никой не е застрахован, че един ден може да стане човек с увреждане .
Никой човек с увреждания не е станал такъв по собствено желание.
Това е огромен проблем в нашата държава! Не само като държава, но и в обществото ни.
Ако хората които са здрави седнат само за един ден в количка или се поставят на мястото на човек с увреждане и решат да направят всяко едно нещо което правят обикновенно, ще разберат какъв е живота на хората с увреждания. С колко трудности се сблъскват челно с недостъпната градска и обществена среда.
Бъдете съпричастни. Като Човек, който е бил и е … много е трудно, това да си безсилен …. и същевременно държавата не прави достатъчно … с което да направи живота ти, поне поносим.
На всички хора с увреждания, желая много търпение, воля и сила. Никога не се отказвайте да направите първата крачка сами.
ps. Това чувство и този момент никога няма да ги забравя .. Аз, станах сама и се задържах изправена …. Мечтаех за този момент
ps. Борбата за здраве продължава!