ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Стартът за набиране на средства за мобилен кислороден концентратор бе даден с представянето на книгата „Живот с пулмонална хипертония“

Книгата „Живот с пулмонална хипертония“, издадена по идея на Асоциация Пулмонална хипертония – България, бе официално представена в столичния книжен център „Гринуич“. В приятелска атмосфера и пълна зала бе реализиран поредният проект на Асоциацията с председател Тодор Мангъров.

Целта на мероприятието, на което присъстваха директорът на Изпълнителна агенция по трансплантация Марияна Симеонова, видни лекари в областта на кардиологията и белодробните болести, представители на фармацевтични компании и много съмишленици, бе благотворителна. А именно – събиране на средства за закупуването на мобилен кислороден концентратор, който е изключително необходим за придвижването и нормалното социализиране и адаптиране на пациентите с пулмонална хипертония.

По време на събитието бяха събрани 774 лв. Необходимата сума за закупуване на апарата е 6 500 лв. Всички, които имат възможност и желание да помогнат на пациентите с пулмонална хипертония да дишат нормално, могат да направят това на банковата сметка на Асоциацията:

СДРУЖЕНИЕ АСОЦИАЦИЯ ПУЛМОНАЛНА ХИПЕРТОНИЯ
Ул. „Хаджи Димитър“ 37, вх. Б, ет. 2, ап. 3
5800 Плевен
Сметка № BG03FINV91501214739705
Или на info@phabulgaria.eu